Categories
Contabilitate

Depunerea online a chestionarelor de stabilire a rezidentei fiscale

Chestionarele de stabilire a rezidenței fiscale se pot depune electronic, se arata intr-un comunicat ANAF din 12.06.2020.

Contribuabilii persoane fizice care sosesc/pleacă în/din România pentru o perioadă ce depăşeşte în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, pot depune electronic chestionarele de stabilire a rezidenței fiscale.

Astfel:

  • Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România (Z015) și
  • Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România (Z017)

sunt disponibile pe site-ul ANAF in secțiunea ”Servicii online”, rubrica ”Declarații electronice”, sau la următorul link:

https://www.anaf.ro/…/declaratii_ele…/descarcare_declaratii/

După completare, chestionarele pot fi depuse prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual sau prin serviciul de depunere online disponibil pe website-ul www.e-guvernare.ro.

Totodată, precizăm că formularele prevăzute de art. 230 și 232 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pot fi depuse de contribuabilii persoane fizice și juridice și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, prin intermediul Formularului de contact din cadrul serviciului Spaţiului Privat Virtual, în formatele PDF, JPEG, TIFF sau într-o arhivă de tip ZIP care nu poate depăşi 5 MB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *